Prince Valiant - 1937
2017. október 25. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Prince Valiant - 1937

Hal Foster az ismeretlenségből került a csúcsra, amikor a Tarzan képregényeket kezdte el rajzolni Úgy látszott, hogy 36 évesen mindent elért, de mégsem volt elégedett. Három év után úgy érezte, hogy a Tarzan képregények történetének minősége nem üti meg a megfelelő szintet, és a siker nagy részét így is Edgar Rice Burroughs aratja le, miközben a siker inkább a nagyszerű rajzoknak volt köszönhető.

prince_valiant2.jpg

Elhatározta, hogy olyan vállalkozásba kezd, amiből a bevétel nagy részét ő teheti zsebre.

A Prince Valiant-ra 1937-ig kellett várni, de már három évvel korábban hozzálátott a megvalósításhoz. Az volt az ötlete- bár akkoriban a nagy sikert a jövőben játszódó képregények aratták le - hogy egy történelmi időszakba helyezi a cselekményt.

pv-6-8-75.jpg

 

Hatalmas lelkesedéssel vetette magát a munkába és Valiant herceget Artúr király korában helyezte el. A pogány világ mindennapjait gyönyörű rajzokkal illusztrálta, a tájak és a szereplők gyönyörűek.

 

prince_valiant.jpg

Alkotásának maradandóságát dicséri, hogy a képregénysorozat 1937 óta még napjainkban is megjelenik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr1412879170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása