Tarzan - 1931
2017. február 20. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tarzan - 1931

A napi Tarzan "csíkok" 1929-től jelentek meg az újságok lapjain és Edgar Rice Burroughs regényein alapultak. A teljesen színes új történetek, melyeket Burroughs írt direkt a képregények számára 1931-ben indultak.

tarzan2.jpg

Miután az első rajzolóval nem voltak megelégedve, hat hónap után lecserélték Hal Fosterre, aki később a Prince Valiant miatt hagyja ott a Tarzan rajzolását 1937-ben.

A Tarzan minden idők egyik legjobb történetvezetésű, legszebb illusztrációkkal ellátott képregénye. A szövegbuborékokat elkerülendő, a narráció a képek mellett volt található.

Foster Tarzanja a Francia Idegenlégió oldalán harcolt a rabszolgatartók ellen, találkozott ókori egyiptomiakkal, vikingekkel Afrika rejtett mélyén. 

Mindeközben a rajzok megmaradtak lazán színezett, impresszionisztikus, egzotikus hatásúnak.

tarzan-310.jpg

Tarzan kapcsolatba került rejtett birodalmakkal, dinoszauruszokkal, gyönyörű hercegnőkkel, akik vágyták, de nem kapták meg Tarzan szerelmét.

A két éven keresztül tartó ókori egyiptomi történet és a tenger- és tűzistenek követőiről szóló történetek voltak a legemlékezetesebbek.

Tarzan megfogta a közönség képzeletét. Több, mint 90 film, filmsorozatok, színpadi művek, számítógépes játékok készültek kalandjairól.   

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr9512276137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása