Tintin és a fáraó szivarjai - 1934
2017. szeptember 13. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tintin és a fáraó szivarjai - 1934

 

A Tintin és a fáraó szivarjai  (eredeti: Les Cigares du Pharaon) a képregénysorozat negyedik kötete, a belga karikaturista Hergé-től. A képregények a konzervatív belga újság, a Le Vingtième Siècle gyermekmellékletében a Le Petit Vingtième-ben jelentek meg hetente, 1932 decembere és 1934 februárja között.

 

cigars.jpg

 

A történet a fiatal belga riporter, Tintin és kutyája Snowy kalandjait meséli el, akik Egyiptomba utaznak. Amikor felfedezik a fáraó sírját, ahol halott egyiptológusokat és szivardobozokat találnak. Ezeknek a szivaroknak a rejtélyeit követve folytatják az utazást Arábián és Indián keresztül, és egy nemzetközi kábítószercsempész bandára bukkannak.

cigar.jpg

A Tintin Amerikában megjelenése után Hergé egy rejtélyes történettel jelentkezett, amit a fáraók állítólagos átkait körülvevő híresztelések ihlettek, Tutankhamon sírjának 1922-es felfedezését követően.

1955-ben Hergé újrarajzolta és színezte a képregényt.

cigars_of_the_pharaoh_egyptologists.jpg

A rajzfilm változatot 1991 novemberében mutatták be, a Tintin kalandjai című sorozatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr6112825832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása