Tintin Amerikában - 1932
2017. március 02. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tintin Amerikában - 1932

A Tintin Amerikában (eredeti: Tintin en Amérique) a képregénysorozat harmadik kötete, a belga karikaturista Hergé-től. A képregények a konzervatív belga újság, a Le Vingtième Siècle gyermekmellékletében a Le Petit Vingtième-ben jelentek meg hetente, 1931 szeptembere és 1932 októbere között.

tintin_in_america_1932.jpg

A történet a fiatal belga riporter Tintin és kutyája Snowy kalandjait meséli el, akik az Egyesült Államokba utaznak, ahol Tintina a szervezett bűnözésről akar cikket írni Chicagóban. A gengszter üldözése az egész országon keresztül folytatódik, közben találkozik egy indián törzzsel, a  feketeláb indiánokkal is.

amerika.jpg

A Tintin Kongóban közzétételét követően, Hergé kutatást végzett az Egyesült Államokban, azzal a céllal, hogy valósak-e az aggályok, miszerint az Egyesült Államok kormánya nem bánik megfelelően a bennszülött közösségekkel. Abban az időben Belgiumban elég rossz volt az USA megítélése. Ennek köszönhető, hogy az addig megszokott vademberek helyett Hergé szimpatikus, ám de naiv népnek állítja be őket. A Tintin Amerikában nagy siker lett Belgiumban, és hamarosan kiadták Franciaországban is. Hergé azonnal belekezdett a következő, A fáraó szivarja című részbe. 1945-ben, a Tintin Amerikában-t Hergé újrarajzolta és színezte.

tintin_and_the_red_indian.jpg

A képregény rajzfilm változatát 1992-ben mutatták be, a rajzfilmsorozat egyik epizódjaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr112306871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása