Popeye, a tengerész - 1929
2017. február 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Popeye, a tengerész - 1929

 

Bár a közönség nagy része Popeye-t inkább rajzfilmfiguraként ismeri, első megjelenésére képregénycsíkként került sor, az akkor tíz éves évfordulóját ünneplő Thimble Theatre lapjain.

 

popeye.jpg

 

 

A Thimble Theatre eredetileg Olive és bátyja Castor Oyl napi kalandjaira fókuszált.

 

popeye-segar-1934-page.jpg

 

A legfontosabb epizód mint utólag kiderült, a Dice Island című lett, amelyben feltűnt az "egyszemű", morcos Popeye, aki előbb szervesen beépült a szereplőgárdába, majd pedig ellopta az egész show-t és főszereplővé avanzsált.

 

popeye1.jpg

 

Olive az örök barátnője lett és sorban csatlakoztak a máig ismert szereplők:a nyájas, hamburgerimádó j. Wellington Wimpy, Popeye örökbefogadott fia Swee'Pea,  

Érdemes még megemlíteni, hogy a képregényverzióban még nem a spenót adott hatalmas erőt Popeye-nek, hanem a mágikus fújdogáló madár, amit meg kellett dörzsölnie.

Hatalmas sikerét követően Popeye feltűnt animációs változatban is 1932-től.

popeye2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr2912237658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása