Tintin - A kék lótusz -1935
2017. szeptember 18. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tintin - A kék lótusz -1935

A kék lótusz (eredeti: Le Lotus bleu) a Tintin képregénysorozat ötödik kötete, a belga karikaturista Hergé-től. A képregények a konzervatív belga újság, a Le Vingtième Siècle gyermekmellékletében a Le Petit Vingtième-ben jelentek meg hetente, 1934 és 1935 között.

A fáraó szivarjainak folytatásaként Tintin tovább nyomoz a nemzetközi kábítószerterjesztő hálózat után. Ennek során Kínába utazik, ahol megismerkedik a "Sárkány fiai" nevű ellenállási mozgalommal, akikkel közösen szállnak harcba a japán ópium-maffiával..

lotus-bleu-004.jpg

Hergé számára az ötödik Tintin kaland, a Kék lótusz jelentette a vízválasztót. Az előző Tintin kalandban, a Fáraók szivará-ban említette, hogy Tintin következő kalandja elviszi őt Kína különös világába. Gosset atya, a Leuven-i Egyetemen kínai tanulóinak káplánja írásban figyelmeztette Hergét, hogy figyeljen oda, mit ír Kínáról. Hergé megfogadta a tanácsot, és 1934 tavaszán Gosset bemutatta őt Chang Chong-jen-nek, a Brüsszeli Szépművészeti Akadémia fiatal szobrászhallgatójának. A két fiatal művész rögtön szoros barátságot körött és Chang bevezette Hergét a kínai történelembe, kultúrába és a kínai művészeti technikákba. Ilyetén tapasztalatainak eredményeképp Hergé igyekezett a Kék lótuszban és a rákövetkező kalandokban nagy aprólékossággal leírni a kalandok helyszíneit. Köszönete jeléül Tintin mellé rendelt egy fiktív karaktert, „Chang Chong-Chen”-t, egy fiatal kínai fiút, aki találkozásuk után barátjául szegődik Tintin mellé.

blue_lotus_nightclub.jpg

A képregény színes újrarajzolt változata 1946-ban jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr1412875988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása