Buck Rogers - 1929
2016. november 30. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Buck Rogers - 1929

A korai, napi Buck Rogers "csíkok" Philips Nowlan Armageddon 2419. A.D. című regényének adaptációi voltak, Dick Calkins rajzaival. 1929-től jelentek meg Buck Rogers címen.

 

buck02.jpg

 

A címszereplő az 1920-as években rekedt egy bányában, ahol egy titokzatos gáz 500 éven keresztül életben tartotta, míg fel nem ébredt álmából. A távoli jövőben az emberek rakétaövvel repkednek, mindenütt robotok vannak és a vakmerő pisztolypárbajok a mindennapi élet részei.

 

buck-rogers-1.jpg

Az Egyesült Államok éppen egy mongol faj megszálló terveitől retteg. Hamarosan Buck, barátnőjével Wilma Deering-gel ellátogat a Marsra és egyéb bolygókra.

A Buck Rogers volt a legelső sci-fi képregénysorozat, és tartós siker lett. A "Buck Rogers" kifejezést azóta is használják, mint a sci-fi szinonimáját.

A 30-as években Rick Yager vette át a grafikát, amivel mind a történetek, mind a rajzok sötétebbek és baljósabbak lettek.

buck-rogers-2.jpg

 

Buck Rogers történetei egészen 1982-ig jelentek meg.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenybakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr2112011152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása